Waarom investeren veel ondernemers te weinig?

Geplaatst op 25-01-2023

Categorie: Computer en internet

Veel ondernemers zien marketing als een onnodige uitgave en steken daarom te weinig geld in marketing. Dit kan komen doordat zij denken dat hun product of dienst zichzelf wel verkoopt of omdat zij niet weten hoeveel geld ze precies moeten uitgeven voor een effectieve campagne. Officecentraal.nl biedt veel inspiratie voor de inrichting van je kantoor.

Waarom is het zonde om te weinig in marketing te investeren?

Marketing is de sleutel tot groei van een bedrijf. Het helpt je om je product of dienst onder de aandacht te brengen van een groter publiek en je omzet te verhogen. Door te weinig in marketing te investeren, mis je de kans om je bedrijf te laten groeien en potentiële klanten aan te trekken. Sinners-media.nl biedt professioneel advies over online marketing.

Hoeveel moet je uitgeven aan marketing?

Er is geen vast bedrag dat je moet uitgeven aan marketing, maar een algemene richtlijn is om tussen de 5% en 15% van je omzet uit te geven aan marketing. Dit is afhankelijk van de grootte van je bedrijf en je doelstellingen.

Conclusie

Marketing is essentieel voor de groei van een bedrijf, maar veel ondernemers investeren te weinig in marketing. Door te weinig in marketing te investeren, mis je de kans om je bedrijf te laten groeien en potentiële klanten aan te trekken. Er is geen vast bedrag dat je moet uitgeven aan marketing, maar een algemene richtlijn is om tussen de 5% en 15% van je omzet uit te geven aan marketing.